Užití filmových scén při výuce fyziky - Burdová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2016)
Cílem práce je vytipování a fyzikální rozbor scének z nejznámějších převážně českých filmů a jejich didaktická analýza. Scénky jsou vybírány podle rámcově vzdělávacích programů pro základní a střední školu (gymnázium). Didaktická analýza obsahuje zařazení do výuky, metodický rozbor scénky a zpětnou vazbu, jež vznikala během celého školního roku na gymnáziu. V závěru práce se nacházejí tři pedagogické sondy. První je zaměřená na efektivitu výuky s videosekvencemi, druhá na motivaci studentů a třetí na znalost filmů obsažených v práci.
The use of movie scenes in teaching physics
Keywords: videosekvence; fyzikální rozbor; didaktická analýza; metodický popis; pedagogická sonda; movie; physical analysis; didactic analysis; methodical description of Education probe