The role of plant cuticle in water loss protection - Macková, Jana (Jihočeská univerzita, 2010)
Hlavní téma této práce bylo studium rostlinné regulace ztráty vody transpirací. Zaměřila jsem se zaměřila na změny v propustnosti kutikuly a změny c chemickém složení kutikulárních vosků při simulovaném stresu suchem. Získané poznatky jsem využila v případové studii zaměřené na výškové rozšíření blízce příbuzných druhů stromů tvořících horní hranici lesa.
The role of plant cuticle in water loss protection