ERP koreláty arousalu v afektivním primingu - Kučerová, Dominika (Jihočeská univerzita, 2020)
Bakalářská práce se věnuje tématu afektivního primingu, jenž je extenzivně zkoumán v neurolaboratoři PF JCU, a na které bakalářská práce navazuje při výzkumu metodologických aspektů primingové stimulace arousalem. V teoretické části se práce zabývá nastíněním afektivního primingu a jednotlivých intervenujících vlivů, konkrétně oblastí multimodálního primingu a mezistimulového časování. Též shrnuje základní empirické doklady o arousalové kongruenci a inkongruenci mezi stimulačními podněty. V praktické části přináší práce výsledky experimentálního EEG ERP výzkumu vlivu multimodálního afektivního primingu arousalem na jednotlivé kategorie cílových proměnných konceptualizovaných na základě dimenzionální teorie emocí.
ERP correlates of arousal in affective priming
Keywords: EEG; ERP; EPN; LPP; arousal; afektivní procesy; afektivní priming; multimodální priming; pozornost; EEG; ERP; EPN; LPP; arousal; affective processes; affective priming; cross-modal priming; perception