Společné vzdělávání v podmínkách příměstského tábora - Krohová, Klára (Jihočeská univerzita, 2021)
Práce představuje případovou studii příměstských táborů pořádaných v dětském klubu Rybka. Jejím předmětem zkoumání je, co organizátoři a účastníci příměstských táborů, včetně rodičů zúčastněných dětí, vypovídají o realizaci příměstských táborů s ohledem na skutečnost, že se táborů zúčastnily také děti se speciálními vzdělávacími potřebami. První část práce se věnuje teoretickému základu tématu a klíčovým pojmům, jako příměstský tábor, vývojová specifika dětí mladšího školního věku a děti se speciálními vzdělávacími potřebami. Druhá část představuje výsledky kvalitativního výzkumného šetření. Získané poznatky z rozhovorů jsou doplněné komentáři a poznatky ze zúčastněného pozorování. V závěru práce jsou získané výsledky srovnávány se závěry výzkumů s podobnou tematikou.
Inclusive Education at a Day Camp
Keywords: příměstský tábor; děti se speciálními vzdělávacími potřebami; děti intaktní; děti mladšího školního věku; rodiče; neformální vzdělávání; inkluze; day camp; children with special education needs; intact children; school-age children; parents; informal education; inclusion