Podmínky změn relokačního chování u kompetičně dominantního koprofágního brouka Heliocopris japetus - Pawlik, Jakub (Jihočeská univerzita, 2020)
Byly zkoumány podmínky změn relokačního chování u kompetičně dominantního koprofágního brouka Heliocopris japetus (Scarabaeidae: Scarabaeinae). Testován byl vliv vnitrodruhové kompetice, tvrdosti půdy a měsíce pozorování.
Conditions of changes in relocation behavior in competitively dominant dung beetle Heliocopris japetus
Keywords: koprofágní brouci; vnitrodruhová kompetice; alternativní strategie; Heliocopris japetus; relokační strategie; hnízdění; "štolař"; dung beetles; intraspecific competition; alternative tactics; Heliocopris japetus; relocation strategy; nesting; tunneler