Zkratky, akronymy a značky ve zdravotnictví - Dominová, Sabina (Jihočeská univerzita, 2022)
Hlavním tématem bakalářské práce jsou zkratky a značky ve zdravotnictví a zdravotnické dokumentaci. Teoretická část specifikuje pojem zkratky, zkratková slova a zaměří se na jejich klasifikaci a některá pravidla v psaní a jejich výslovnosti. Zmapuje i jak na zkratky nahlíží česká a anglická lingvistická tradice. Analytická část bude zkoumat zkratky, které se vyskytují v současném zdravotnictví. Jejich český a anglický význam s jejich rozřazením podle toho, do které sféry jednotlivé zkratky spadají. V poslední řadě zde bude porovnání bezpečnostních značek, které se vyskytují ve zdravotnickém prostředí. Srovnání bude provedeno mezi Českou Republikou a třemi anglicky mluvícími zeměmi, kterými jsou Amerika, Austrálie a Británie.
Abbreviations, acronyms and safety signs in healthcare
Keywords: zkratky; akronymy; bezpečnostní značky; zkratky ve zdravotnictví; abbreviations; acronyms; safety signs; abbreviations in healthcare