Vývoj kresby lidské postavy u dítěte předškolního věku - Jelínková, Lenka (Jihočeská univerzita, 2012)
Bakalářská práce je zaměřena na pojetí kresby lidské postavy u dítěte předškolního věku. Teoretická část se zabývá výtvarným zobrazováním předškolních dětí, jeho souvislostí s vývojem kognice, percepce, grafomotoriky a proměnami ve vývoji výtvarného zobrazování v průběhu předškolního období. Praktická část vychází z předpokladů, že u dítěte v předškolním období dochází k vývojovým posunům v kresbě lidské postavy, v průběhu delšího časového úseku. Výzkumná sonda zjišťuje, co je pro kresbu postavy v tomto věku typické a o jaké prvky je kresba postavy obohacována.
Development of drawing of a human body of a pre-school child
Keywords: Kresba; vývoj výtvarného zobrazení; grafomotorika; kresba postavy; Drawing; art imaging development; graphomotor skills; drawing of a human figure