Analýza nedostatků účetních výkazů obcí a jejich eliminace po účetní reformě - Veselá, Petra (Jihočeská univerzita, 2015)
Cílem této diplomové práce bylo analyzovat nedostatky účetních výkazů, konkrétně rozvahy a výkazu zisku a ztráty, vykazovaných konkrétní obcí z hlediska účetnictví před a po účetní reformě z roku 2010 a z hlediska eliminovaných nedostatků vlivem této reformy. První část se zaměřuje na odstraněné nedostatky vlivem reformy, kde se jednalo o přechod z peněžního na akruální princip, povinnost začít odepisovat majetek a výměnu samotných účetních výkazů. Druhá část je věnována eliminaci základního nedostatku rozvahy prostřednictvím finanční analýzy, resp. analýzy absolutních ukazatelů. Na závěr je promítnut vliv inflace na vykazované hodnoty a celkové zhodnocení.
Analysis of the shortcomings of the financial statements reported by municipalities and their elimination after the financial reform
Keywords: Účetní výkazy; rozvaha; výkaz zisku a ztráty; účetní reforma.; Financial statements; balance sheet; profit and loss account; accounting reform.