The Search for Identity and Creating Parallel Worlds in The House of Sleep by J. Coe - Krpalová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2014)
Předmětem této práce je analýza románu Jonathana Coea The House of Sleep (Dům spánku) v kontextu současné britské experimentální prózy. V teoretické části se práce zaměří na hlavní rysy a vývoj britského postmoderního románu a zanalyzuje roli a funkce spánku. Dále se bude zabývat tématy hledání vlastní identity a budování paralelních světů. V praktické části rozpracuje dominantní motiv šílenství, zaměří se na nejednoznačnost postav včetně nejednoznačnosti jejich sexuální orientace a v neposlední řadě provede tematickou analýzu hlavních postav v kontextu absence či nenaplněnosti jejich touhy. Práce se rovněž pokusí vysledovat základní rysy narativní techniky typické pro postmoderní román.
The Search for Identity and Creating Parallel Worlds in The House of Sleep by J. Coe
Keywords: Jonathan Coe; Dům spánku; britská experimentální próza; postmoderní román; spánek; šílenství; identita.; Jonathan Coe; The House of Sleep; British experimental prose; postmodern novel; sleep; insanity; identity.