Sbírka řešených příkladů z finanční matematiky pro SŠ - finanční úvěrové a pojistné produkty, práva spotřebitele - Maršán, Jakub (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem práce je vytvořit sbírku řešených příkladů z finanční matematiky, která bude určena pro studenty středních škol. Řešené příklady budou zaměřeny na následující témata: " spotřebitelské úvěry (bankovní, nebankovní), " splátkový prodej, " hypoteční úvěry (klasická hypotéka, americká hypotéka), " pojištění, " práva spotřebitele.
A digest of solved problems offinancial mathematics for upper secondary school- financialcredit andinsurance products, consumer rights
Keywords: spotřebitelské úvěry; splátkový prodej; hypoteční úvěry; pojištění; práva spotřebitele; consumer loans; installment sale; mortgage loans; insurance; consumer rights.