Analýza intenzity cestovního ruchu v Pootaví - Švehla, Bohuslav (Jihočeská univerzita, 2009)
Pro účely této práce bylo nutné vymezit si sledované území. Následně byla provedena analýza rekreačního potenciálu, včetně modelování přírodního rekreačního potenciálu a socioekonomického rekreačního potenciálu. Jako doplnění těchto analýz posloužilo dotazníkové šetření, které napomohlo k lepšímu zmapování charakteristik cestovního ruchu ve středním Pootaví. Na základě výsledků jak z provedených analýz, tak i z provedeného dotazníkového šetření, byl vytvořen návrh dalšího možného vývoje cestovního ruchu a návrh konkrétního produktu cestovního ruchu.
Analysis of tourism intensity in Pootaví
Keywords: cestovní ruch; geografické informační systémy; analýza rekreačního potenciálu; mapová algebra; produkt cestovního ruchu; tourism; geographical information systems; analysis of recreative potential; map algebra; tourist product