Historický vývoj početních postupů a výpočetních technik - Divíšková, Michaela (Jihočeská univerzita, 2014)
Ve své bakalářské práci se zabývám historickým vývojem početních postupů a výpočetních technik. V první kapitole popisuji zavedení pojmu čísla a jeho zápis. Ve druhé kapitole uvádím základní početní postupy a různé algoritmy pro matematické operace. Ve třetí kapitole se věnuji technikám počítání a pomůckám pro usnadnění výpočtů. V závěrečné kapitole se zaměřuji na počítání s periodickými racionálními a iracionálními čísly.
Historical development of numerical methods and computational techniques.
Keywords: Matematika; algoritmus; matematické operace; historie matematiky; Mathematics; algorithms; mathematical operations; history of Mathematics