Bývalý minoritský klášter v Českém Krumlově - stavební historie a možnosti revitalizace - Galajdová, Nicole (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce se zabývá objektem bývalého minoritského kláštera v Českém Krumlově, se zaměřením na jeho stavebně historický vývoj. Vzhledem k tomu, že je stavba součástí komplexu dvou současně vznikajících sdružených klášterů, sestávajícího z kláštera sester sv. Kláry, klášterního kostela, konventu menších bratří a třetího nejmenšího ambitu označovaného za klášter bekyň, budou tyto objekty také zmíněny. Pozornost je minoritskému konventu věnována především pro významné části stavby. Konkrétně se jedná o bývalou kapitulní síň, nynější kapli sv. Wolfganga a samotnou křížovou chodbu. Zmíněné prostory prošly v období pozdní gotiky významnou stavební úpravou a vyjma několika pozdějších zásahů, které byly provedeny především z praktických důvodů, se v tomto stavu dochovaly do dnešní doby. Poslední kapitola se zabývá plánovanou revitalizací celého areálu, který má být nově využíván jako moderní kulturně vzdělávací centrum.
Former minorite monastery in Český Krumlov - the building history and possibilities of revitalization
Keywords: minoritský klášter; Český Krumlov; stavební historie; kapitulní síň; kaple sv. Wolfganga; křížová chodba; pozdní gotika; minorite Monastery; Cesky Krumlov; building history; capitular hall; chapell of Saint Wolfgang; cloister; late Gothic