Odhalování ztrát ve výrobě - Bínová, Radka (Jihočeská univerzita, 2019)
Cílem bakalářské práce s názvem "Odhalování ztrát ve výrobě" je analyzovat výrobní proces a odhalovat možné ztráty ve výrobě nebo ve skladu. Pro výzkum byla vybrána společnost LARM, a.s., která se nachází v Netolicích. Společnost LARM je tradičním českým výrobcem optoelektronických a magnetických snímačů a dodavatelem CNC obrábění. Společnost také provádí mechanické a elektrické montáže. Na základě pozorování byly zjištěny značné ztráty, zejména spojené se skladováním. Byly nalezeny chyby spojené s plánováním výroby, ale také ztráty způsobené nadměrným skladováním položek. Bakalářská práce vychází z japonského chápání osmi druhů ztrát a jejich následné odstraňování. Hlavním cílem této práce je navrhnout vhodná opatření, která by vedla k odstranění ztrát.
Detection of Waste in Production
Keywords: výroba; ztráty; skladování; production; losses; storage