Platební karty v praxi - Bulínová, Jitka (Jihočeská univerzita, 2015)
Bakalářská práce se zabývá platebními kartami a jejich užitím v praxi. Teoretická část se zabývá nejen historií peněz a platebních karet, ale jsou zde vysvětleny základní pojmy, jako jsou debetní karty, kreditní karty, PIN, platební terminál, bankomat, bezpečnost platebních karet a platební riziko. V dnešní době je v problematice platebních karet mnoho nových metod, transakce se většinou provádí pomocí bezkontaktní platební technologie, která nevyžaduje do určité částky PIN. Další novinkou jsou předplacené karty, na které jsou nabity peníze a mohou být používány jako debetní karty při placení. Výzkum o platebních kartách je rozdělen na tři části. Cílem výzkumu je zmapování trhu platebních karet, získání informací z internetových obchodů o používání platebních karet a znalostí rozdílů mezi kreditní kartou a debetní kartou u jejich uživatelů.
Payments cards and practice
Keywords: Historie placení; internetové obchody; bezkontaktní platební karty; uživatelská znalost; History of payments; internet shops; contactless payment cards; user knowledge