Současný turismus v Krkonoších se zaměřením na katastrální území obce Špindlerův Mlýn (zmapování současné nabídky služeb) - Slezáková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2015)
Bakalářská práce zpracovává zmapování současného turismu ve vymezené oblasti Krkonoš s bližším zaměřením na katastrální území obce Špindlerův Mlýn. V úvodu vymezuje cíle práce. Následují teoretická východiska práce a metodika s hypotézami. Dále se věnuje fyzicko-geografické a sociálně-geografické charakteristice území. V následující praktické části řeší vývoj turismu ve Špindlerově Mlýně s ohledem na stravovací a ubytovací zařízení, návštěvnost dle národností a přehled poskytovaných služeb. Dále se v praktické části zabývá analýzou potenciálu cestovního ruchu vybrané oblasti Krkonoš, kde řeší přírodní, kulturní a realizační předpoklady vybraných obcí. Závěrem je vyhodnocení praktické části, ověření hypotéz a rekapitulace cílů práce. Součástí práce je také seznam tabulek, obrázků, grafů, map a zkratek, seznam použité literatury a přílohová část.
Present-day tourism in Krkonoše with focus on cadastre unit of Špindlerův Mlýn (charting of current service supplies)
Keywords: turismus; turista; potenciál cestovního ruchu; Krkonoše; Špindlerův Mlýn; tourism; tourist; tourist trade potential; Krkonoše; Špindlerův Mlýn