Uzdravující moc Krista v nás - Nováková, Karla (Jihočeská univerzita, 2010)
Práce se zabývá Boží přítomností v nás a její uzdravující mocí. V první části zjišťuji starozákonní pohled na Boží přítomnost, duchovní uzdravení v evangeliích a pohled apoštola Pavla k dané problematice. Ve druhé části představuji dvě teologické koncepce. Americká teoložka z evangelikálního prostředí, Leanne Payneová, je zakladatelkou Pastoral Care Ministries poskytující službu modliteb za uzdravení. Autorka nás ujišťuje o tom, že celost přichází spolu s niternou Kristovou přítomností. Druhým teologem je katolický kněz Raniero Cantalamessa vedoucí svým dílem a kázáním věřící k hlubokému uvědomění přítomnosti Ducha svatého a zdůrazňuje potřebu nových osobních letnic.
Christ’s healing power within us
Keywords: Boží přítomnost; inkarnační realita; vědomí Boha vs. Vědomí sebe; Kristus v nás; celistvost v Kristu; praktikování Boží přítomnosti; modlitba za uzdravení; naslouchající modlitba.; God{\crq}s presence; incarnational reality; awareness of God vs. Awareness of ourselves; Christ in us; integrity in Christ; practising God{\crq}s presence; prayer for healing.