Figurální kresby sochařských klasiků - charakteristika a význam studijní kresby - Balounová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2017)
Bakalářská práce je rozdělena do dvou částí. V první části vymezuje pojmy spojené se studijní kresbou, včetně kresebných technik. Věnuje se problematice sochařské kresby, jejímu významu a funkci. Práce také charakterizuje vybraný soubor kreseb od několika zvolených autorů. Na jeho základě je v druhé části vytvořen vlastní soubor figurálních kreseb různými technikami na různé formáty.
Figural Drawings of the Sculpture Masters - Characteristic and Importance of Study and Preparatory Drawings
Keywords: Kresba; studijní kresba; sochařská kresba; Drawing; preparatory drawing; sculptures drawing