Rozvoj grafomotoriky u dětí předškolního věku - Baďurová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2011)
V bakalářské práci zkoumám rozvoj grafomotoriky u dětí předškolního věku. V teoretické části jsem charakterizovala vývojové období předškolních dětí. Největší část v teoretické části jsem věnovala rozebíráním termínu grafomotorika a pojmům tomu blízkých. Charakterizovala jsem možné diagnostické metody zjišťující úroveň grafomotoriky a nastínila jsem možné poruchy ve vývoji dítěte, které mají obtíže s grafomotorikou. V praktické části jsem si vyzkoušela diagnostické metody pro zkoumání úrovně grafomotoriky, které jsem následně vyhodnotila. Pomocí strukturovaného rozhovoru jsem zpracovala kazuistiky jednotlivých dětí.
The development of graphomotory by pre-school children
Keywords: grafomotorika; vývoj dítěte; lateralita; kresba; diagnostické metody; správné návyky při psaní; graphomotorics; child development; laterality; drawing; diagnostic methods; good writing habits