Stanovení hodnoty podniku - Nováková, Petra (Jihočeská univerzita, 2014)
Práce se zabývá stanovením hodnoty dané společnosti za účetní období 2008-2012. Pro ocenění společnosti jsou použity výnosové metody, metoda založená na EVA a metoda diskontovaných peněžních toků s využitím pro vlastníky i věřitele. Na závěr práce jsou celkově dosažené výsledky srovnány.
Determine the value of the company
Keywords: podnik; hodnota; oceňování; oceňovatel; výnosové metody; company; value; valuation; valuator; revenue methods