Důvody odmítnutí alternativního vzdělávání v České republice z pohledu rodičů. - Němcová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce se zaměřuje na důvody odmítnutí alternativního vzdělávání v České republice. V teoretické části vymezuje východiska práce, klasické reformní školy a moderní alternativní školy. Metodologická část pojednává o tvorbě a realizaci narativního výzkumu. Ten je realizován pomocí vyprávění příběhů rodičů, kteří se ocitli před volbou školního zařízení pro své dítě. Závěrečná část sumarizuje výsledky výzkumu a přibližuje pohnutky rodičů, které vedly k volbě právě onoho školního zařízení.
Reasons for rejection of alternative education in the Czech Republic from the perspective of parents.
Keywords: Alternativní vzdělávání; kvalitativní výzkum; narativní výzkum; alternative education; qualitative research; narative research