Vliv talířových a radličných podmítačů na kvalitu podmítky - Švojgr, Josef (Jihočeská univerzita, 2010)
Práce se zaměřuje na porovnání způsobu zpracování půdy pomocí talířového podmítače Pöttinger TERRADISC 6000T a radličkového podmítače Horsch Terrano 8FG s kvalitou podmítky. Teoretická část obsahuje základní informace o půdě, jako je např.: funkce, složení, ochrana a zpracování půdy. Další informace pojednávají o významu podmítky a o strojích, které podmítku provádějí. Druhá část práce porovnává radličkový a talířový podmítač při provádění podmítky. Poloprovozní polní pokus jsem prováděl v podniku Agroaktivity s. r. o. a ve Statku Beňovy s. r. o.. Pomocí polního pokusu byla zjišťována následující měření: zapravení posklizňových zbytků, hloubka zpracovávaného profilu, hrudovitost, spotřeba pohonných hmot, srovnání z hlediska nákladů na ostří a zjišťování výskytu plevelů před a po provedení podmítky.
Influence of disk and skive stubble plough on duality of stubble ploughed under. Influence of disk and skive stubble plough on duality of stubble ploughed under. Influence of disk and skive stubble plough on duality of stubble ploughed under. Influence of disk and skive stubble plough on duality of stubble ploughed under.
Keywords: Podmítač: Podmítka: Spotřeba pohonných hmot: Poloprovozní polní pokus: Posklizňové zbytky: Ostří:; stubble plough stubble ploughing fuel consumption pilot plant field experiment crop residues edge