Analýza dlouhodobé růstové dynamiky horských smrkových (Picea abies) porostů na gradientu nadmořské výšky v Nízkých Tatrách. - Myšková, Tereza (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato práce přestavuje grantovou žádost na projekt zabývající se analýzou dlouhodobé růstové dynamiky horských smrkových (Picea abies) porostů na gradientu nadmořské výšky v Nízkých Tatrách. Cílem projektu je ověřit a prohloubit stávající znalosti o růstové dynamice horských smrkových (Picea abies) porostů a na základě zjištěných podkladů navrhnout vhodný management území.
Analysis of long-term growth dynamics in mountain spruce (Picea abies) forest along altitudinal gradient in Nízké Tatry, Slovakia.
Keywords: Smrk; dynamika; letokruhy; vliv teploty; Velký Gapel; Spruce; dynamics; tree rings; effect of temperature; Velky Gapel