Prevalence nadváhy a obezity u žáků II. stupně ZŠ na Českobudějovicku. - Machovcová, Kamila (Jihočeská univerzita, 2011)
Tato práce se zabývá prevalencí nadváhy a obezity u žáků druhého stupně základních škol na Českobudějovicku. K vyhodnocení získaných dat byly použity hodnoty tělesné výšky, tělesné hmotnosti, BMI a hodnoty obvodu pasu. Výzkum probíhal od listopadu do prosince 2010 v 5 základních školách. Celkem se výzkumu zúčastnilo 189 probandů.
The prevalence of overweight and obesity at Secondary School Pupils in the Region of České Budějovice.
Keywords: Nadváha; obezita; prevalence; Overweight; obesity; prevalence