Moderní společnost a pracovní čas - Kuchařová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2012)
Poslední desetiletí vývoje společnosti přinesla mnohé zásadní změny, které se odrážely i na utváření pracovního času. Tato práce se snaží podat komplexní pohled na průběh utváření a vývoje pracovního času (jeho vydělení a osamostatnění, variace délky pracovní doby) s důrazem na současné netradiční (flexibilní) způsoby rozvrhování pracovní doby, jejichž uplatňování je v soudobé společnosti stále častější a žádoucí. V závěrečné kapitole je přiblížen vývoj legislativního pojetí pracovního času a pracovní doby v československém a českém zákonodárství.
Modern society and working time
Keywords: pracovní čas; pracovní doba; flexibilita; časový fond; volný čas; management času; pracovní právo; working time; working hours; flexibility; free time; time fund; time management; work law