Blended learningový kurz pro výuku textových editorů - Havelka, Zbyněk (Jihočeská univerzita, 2011)
Tato bakalářská práce pojednává o problematice výuky informatiky a jednotlivým přístupům k vyučování daných aplikačních prostředí. V práci je uvedeno srovnání dostupných učebnic k dané problematice. Dále v teoretické části bakalářské práce je návrh moderního přístupu pro výuku daných aplikačních prostředí. Praktickým výstupem této práce je, jak již název napovídá, blended learningový kurz pro výuku textových editorů, který je koncipován dle moderního přístupu navrhnutého v teoretické části bakalářské práce. Jelikož většina již vytvořených kurzů je zaměřená pouze pro výuku jednoho textového procesoru, je tento kurz pro výuku nezávislý na použitém textovém procesoru. Kurz obsahuje materiály pro výuku rozdělených do pěti základních kapitol. Ke každé kapitole také náleží sada úloh k procvičování daného tématu.
Blended learning course to teach word processing
Keywords: blended learningový kurz; textové procesory; blended learning course; word processors