Význam Evropského regionu Dunaj-Vltava pro rozvoj cestovního ruchu - Hronová, Pavlína (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem bakalářské práce bylo na základě analýzy potenciálu Evropského regionu Dunaj Vltava identifikovat společné oblasti rozvoje cestovního ruchu a návrh společného rozvoje území vedoucího k vytvoření konkurenceschopné destiance jako evropského produktu cestovního ruchu.Z výsledků analýzy vyplývá, že hypotéza byla potvrzena. Bylo předpokládáno, že společnými oblastmi rozvoje cestovního ruchu je cykloturistika, pěší turistika a kulturní cestovní ruch. Evropský region má mnoho cyklotras a kulturních památek včetně památek zapsaných na seznam kulturního dědictví UNESCO, což potvrdilo naši hypotézu. Hypotézu potvrzují rovněž dotázaní odborníci z oblasti cestovního ruchu a regionálního rozvoje.
Importance of the European Region Danube-Vltava for tourism development
Keywords: Cestovní ruch; Cestovní ruch trhu; Destinace cestovního ruchu; Turistická oblast; Primární nabídka cestovního ruchu; Sekundární nabídka cestovního ruchu; Tourism; Tourism market; Tourism destination; Tourist region; Primary tourism offer; Secondary tourism offer