Sezonní dynamika vnitřních parazitů koní v aktivní stáji - Hořejšová, Barbora (Jihočeská univerzita, 2023)
Cílem této diplomové práce je poskytnout informace o vnitřních parazitech, vývojo-vých fázích a možnostech chovatelských opatření směřujících k omezení výskytu gastrointestinálních parazitů u koní. Tyto informace jsou doloženy vlastní analýzou u pozorovaných koní na farmě v Mažicích v letech 2020 až 2022. Cílem bylo hod-nocení sezónního vlivu na dynamiku vylučování vajíček gastrointestinálních helmintů čeledi Strongylidae u koní chovaných v aktivní stáji.
Seasonal dynamics of internal parasites of horses in an active stable
Keywords: kůň; stáj; parazit; sezonní dynamika; horse; stable; parasit; seasonal dynamics