Genetické založení zbarvení u koní - Balcarová, Anna (Jihočeská univerzita, 2011)
Úkolem mé bakalářské práce bylo zpracovat literární studii genetického založení zbarvení u koní. Nastínila jsem princip dědičnosti dle Mendlových zákonů. Popsala jsem charakteristiku jednotlivých barev a geny, které je ovlivňují. Genů, které ovlivňují barevnost koní, je stále více a neustále se objevují nové. Proto jsem se věnovala genům, které již byly charakterizovány a popsány. Zmínila jsem však i několik z těch, které doposud nebyly objasněny.
Genetic basement of coat colour of horses
Keywords: genetika; zbarvení; koně; pigmentace; genetics; colouring; horses; pigmentation