Hrad a zámek ve Vimperku - Kašparová, Petra (Jihočeská univerzita, 2007)
Diplomová práce se skládá z několika částí. V části první je popsáno město Vimperk v historických a místních souvislostech. Část druhá obsahuje vysvětlení pojmu hrad a zámek a základní informace o hradu a zámku ve Vimperku a nejnovějších odborných průzkumech, které na zámku proběhly.
Castle in Vimperk