Tvorba podnikatelského plánu - Eiblová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2015)
Cílem bakalářské práce je přiblížení problematiky předškolního vzdělávání v České republice, a následně, v praktické části, zpracování podnikatelského plánu, který reaguje na aktuální mezeru na trhu v dané oblasti podnikání, způsobenou nedostačující kapacitou státních mateřských škol. Při sestavení literárního přehledu bude vycházeno ze studia odborné literatury a zákonů, týkajících se dané problematiky. Takto získané informace pak budou zaznamenány formou výtahu dle vlastního uvážení. Takto získané poznatky budou následně uplatněny i při zpracování praktické části. Informace pro zpracování práce budou získány ze sekundárních i primárních zdrojů. V prvním případě se jedná zejména o odbornou literaturu, internet a veřejné instituce, jako např. Magistrát města české Budějovice, Krajská hygienická stanice, Stavební úřad atd. Primární informace budou získány pomocí dotazníkového šetření, které proběhne formou dotazníků. Podnikatelským záměrem je založení předškolního zařízení s názvem Hlídání dětí RADOST, které bude přijímat děti ve věku 3 až 6 let. Hlavní myšlenkou je individuální přístup a výchova dětí ke zdraví a ke zdravému životnímu stylu.
Creating a business plan
Keywords: školka; jiné předškolní zařízení; státní mateřská školka; soukromá mateřská škola; hlídání dětí; školní aktivity; státní mateřské školy; prostory vhodné pro provoz mateřské školy; schválení provozovny; podnikatelský plán; marketingový výzkum.; Approval for the operation of a preschool facility; business plan; child care; fa- cilities suitable for the operation of a preschool centre; facility for preschool-age chil- dren; government-run facility for preschool-age chi ldren; marketing research; other pre- school facilities; private preschool facility; scho ol activities