Les livres de Voltaire dans les bibliotheques aristocratiques en Boheme du Sud (Voltairovy knihy v jihočeských zámeckých knihovnách) - Lisý, Bohumír (Jihočeská univerzita, 2009)
Tématem diplomové práce jsou knihy francouzského spisovatele a filozofa 18. století François-Marie Arouetta, Voltaira, které jsou dochovány v knižních sbírkách vybraných zámeckých knihoven (Budíškovice, Český Krumlov, Dačice, Hluboká nad Vltavou, Nové Hrady).
Voltaire´s Books in Aristocratic Libraries in South Bohemia