Purifikace viru mozaiky jetele bílého (white clover mosaic virus) s následnou přípravou antiséra a izolací IgG pro sérologickou detekci viru pomocí ELISA - Kolářová, Klára (Jihočeská univerzita, 2011)
Viriony viru mozaiky jetele bílého (WClMV)byly purifikovány modifikovanou metodou dle Wettera (1960). Dále bylo imunizací králíka připraveno antisérum a z něj získány virově-specifické protilátky. Nakonec byly optimalizovány vhodné podmínky pro sérologickou detekci viru pomocí DAS-ELISA a porovnány s komerčně dostupným kitem.
Purification of white clover mosaic virus, antiserum production and IgG isolation for serological detection of virus by ELISA
Keywords: virus mozaiky jetele bílého; purifikace; antisérum; protilátky; DAS-ELISA; sérologie; white clover mosaic virus; purification; antiserum; antibody; DAS-ELISA; serology