Analýza lázeňského cestovního ruchu - návrh wellness centra v Písku - Jarešová, Jiřina (Jihočeská univerzita, 2009)
Hlavním cílem diplomové práce bylo provedení analýzy lázeňského cestovního ruchu na Písecku, zhodnocení produktového portfolia a zpracování návrhu wellness centra. Hlavní hypotéza se potvrdila, ve městě Písku byla shledána nedostatečná nabídka lázeňského cestovního ruchu a wellness. Podle uskutečněné situační analýzy města Písku je zjevné, že toto území má co nabídnout a že jsou zde i vhodná místa pro umístění nového wellness centra. Pro nově navržené wellness centrum byl zvolen hotel Biograf***, který se nachází na strategickém místě, v blízkosti historického centra města Písku. V současné nabídce wellness pro hotel Biograf*** je finská saunu a vířivá vana. Jelikož chce hotel Biograf*** maximálně uspokojit účastníky cestovního ruchu a zároveň zvýšit příliv dalších možných peněžních prostředků, které by mohli hosté v hotelu zanechat za poskytnuté wellness služby, proto je zcela na místě rozšíření stávajícího wellness centra, z kterého bude mít užitek jak zákazník, tak i hotel Biograf***. Z uskutečněného výzkumu to bylo právě fitness, o které byl, jako další součást wellness centra hotelu Biograf***, projeven největší zájem, a proto bylo zpracováno do návrhu rozšířeného wellness centra.
Analysis of spa tourism - suggestion wellness centre in Písek
Keywords: Lázeňský cestovní ruch; wellness; analýza; marketingový výzkum; marketingová strategie.; Spa tourism; wellness; analysis; marketing research; marketing strategy.