Manažerské kompetence ve vybraném podniku - Rychtářová, Olga (Jihočeská univerzita, 2017)
Tato diplomová práce se zabývá manažerskými kompetencemi ve vybraném podniku. Práce je rozdělena na dvě části, a to na teoretickou a praktickou část. Teoretická část vysvětluje základní pojmy, které se týkají především kompetencí ve spojení s managementem. V praktické části je provedena analýza vybraných klíčových kompetencí manažerů podniku. Terénní sběr dat je koncipován na základě strategie kvalitativního výzkumu. Cílem práce je charakterizovat klíčové manažerské kompetence ve vybraném podniku a následné provedení podrobné analýzy těchto klíčových kompetencí u jednotlivých manažerů. V mé práci doporučuji návrh možného rozvoje kompetencí, jejichž stav vyšel jako nežádoucí; a to formou formálního vzdělávání, neformálního vzdělávání či formou pracovních zkušeností.
Managerial Competencies in the Particular Company
Keywords: manažer; manažerské kompetence; klíčové kompetence; požadavky; úroveň kompetencí; stav kompetence; rozvoj; manager; managerial competencies; key competencies; requirements; competence level; competences state; development