Metodologie řízení projektů - Smetana, Petr (Jihočeská univerzita, 2009)
Metodologie řízení projektů se zabývá studiem způsobů řešení problémů a hledání odpovědí v rámci řízení projektu a to nejen v IT. Správných postupů vedoucích k úspěšnému vyřešení projektu může být více. Jsou závislé na konkrétní metodice a její implementaci. Tato práce bude zkoumat metodiky pro řízení vývoje softwaru. Teoretická část bude dále obsahovat pojednání o optimálním řízení projektů, nasazení projektových zdrojů a problematice kritických míst v plánování a řízení. Praktická část bude věnována vývoji aplikace na evidenci a správu projektů pro vývoj softwaru. Bude obsahovat Ganttův Diagram, řízení lidských zdrojů a řízení zakázek. Přínos práce by měl být v prozkoumání současných metodik pro řízení softwarových projektů a poté i v koncepci aplikace, která na základě rešerše vznikne.
Project management methodology
Keywords: metodologie řízení projektů; optimální metodika; Ganttův diagram; řízení zdrojů; plánování; project management methodology; optimal methodics; Gantts diagram; ressource management; planning