On-line experimenty při výuce fyziky na ZŠ - Bednář, Vít (Jihočeská univerzita, 2011)
On-line experimenty při výuce fyziky na ZŠ Cílem této diplomové práce je ověřit vhodnost použití on-line experimentů při výuce fyziky. Práce se dělí na dvě části ? teoretickou a praktickou. V teoretické části je rozebrána výuka na základních školách, možnosti využití informačních a komunikačních technologií, zvýšení motivace u žáků prostřednictvím nových vyučovacích metod, život žáka ve školním prostředí. Praktickou část tvoří sada experimentů vytvořených pomocí demonstrační soupravy PASCO. Pracovní listy, které jsou přiloženy k některým experimentům, umožní ověřit efektivitu vytypovaných experimentů v praxi. Výsledky didaktických sond do jednotlivých tříd jsou zde přiloženy a rozebrány.
On-line experiments by physics education at basic school
Keywords: Aktivizační metody; sebeprosazení; skupinové vyučování; on-line experimenty; počítačem podporovaná výuka; activating methods; self-assertion; teaching in groups; on-line experiments; computer-supported teaching