Badatelsky orientovaná výuka matematiky na 1. stupni ZŠ - Löffelmannová, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2019)
Diplomová práce řeší problematiku zařazování badatelsky orientované výuky do hodin matematiky na 1. stupni základní školy. V rámci řešení tohoto problému jsme definovali pojem badatelsky orientovaná výuka a nalezli specifické znaky této výuky v hodinách matematiky. V učebnicích nakladatelství Fraus jsme nalezli úlohy, které vedou k bádání a vytvořili jsme přípravy na jednotlivé vyučovací hodiny. Vybrané lekce jsme vyzkoušeli a zjistili jsme, zda je možné je v praxi využít. Výsledky a hodnocení těchto hodin jsou popsány v evaluační části. Uvedené poznatky umožňují učitelům matematiky na 1. stupni ZŠ zařazovat badatelsky orientovanou výuku do vyučování.
Inquiry-based mathematics education on primary school level
Keywords: badatelsky orientovaná výuka; matematika a její aplikace; 1. stupeň; základní škola; aktivizační metody; inquiry based education; mathematics; lower primary school; activation methods