Realizace výpočetních úloh na MetaCentru - Horelica, Josef (Jihočeská univerzita, 2013)
Diplomová práce se zabývá problematikou realizace náročných výpočetních úloh na MetaCentru. Pro tyto potřeby byl vytvořen manuál, který by měl počátky práce na MetaCentru usnadnit. V první části práce jsou shrnuty základní poznatky o paralelním počítání, charakteristika prostředků pro počítání, projekt MetaCentrum a některé aplikace nabízené MetaCentrem. V druhé části práce jsou uvedeny praktické ukázky práce na MetaCentru. Praktickou část doplňuje přiložené CD obsahující multimediální výukový kurz.
Realization of demanding computing tasks on MetaCentrum
Keywords: Paralelní počítání; MATLAB; MetaCentrum; plánovací systém; Parallel computing; MATLAB; MetaCentrum; planning system