Podnikatelský záměr a jeho financování - Reitinger, David (Jihočeská univerzita, 2022)
Účelem práce je připravit podnikatelský záměr pro rodinnou firmu, která se bude zabývat dřevovýrobou. V závěru práce jsou na základě tohoto plánu sestaveny možnosti počátečního financování vhodné pro daný podnikatelský záměr. Práce porovnává různé zdroje financování a pomocí výsledovky, rozvahy a ukazatelů finančního zdraví se snaží vybrat ten nejvýnosnější. Práce se zabývá předmětem podnikání, předpokládaným budoucím vývojem společnosti a aktuálně nabízenými druhy financování. Na základě těchto údajů, plánů a analýz je vypracováno doporučení, jak by měla společnost postupovat a jaký typ financování je vhodný. Závěry vyplývající z této práce vycházejí ze studia odborné literatury, konzultací s odborníkem a finančních plánů.
Business plan and its financing
Keywords: finančně-ekonomická analýza; finanční plán; investice; investor; podnikatelský plán; předmět podnikání; počáteční financování; financial-economic analysis; financial plan; investment; investor; business plan; scope of business; initial financing