Možnosti pěstování subtropických ovocných druhů v podmínkách ČR - Partlová, Adéla (Jihočeská univerzita, 2017)
Hlavním tématem bakalářská práce jsou možnosti pěstování subtropických ovocných druhů v podmínkách České republiky. Práce popisuje jak polohu naší republiky, tak subtropický pás i s jeho specifickými znaky. Dále nás seznamuje s podmínkami růstu pro konkrétní ovocné subtropické rostliny a s možnostmi řešení problémů, které se mohou vyskytnout při pěstování těchto druhů v České republice.
Possibilities of growing subtropical fruit type in condition of the Czech
Keywords: Česká republika; subtropické klima; půda; vegetace; subtropické ovocné druhy; citrusy; fíkovníky; kiwi; olivovníky; japonská mišpule; granátové jablko; natalská švestka; tomel; jahodový strom; mochyně a liči.; the Czech Republic; subtropical climate; soil; vegetation; subtropical fruit species; citrus; figs; kiwi; olive; loquat; pomegranate; Natal Plum; persimmon; strawberry tree; gooseberry and lychee.