Kontrolní činnost vybraných dozorových orgánů působících v oblasti ochrany spotřebitele - Zadražilová, Klára (Jihočeská univerzita, 2018)
Cílem práce je zhodnotit kontrolní činnost vybraných dozorových orgánů působících v oblasti ochrany spotřebitele a zjištění názoru a postoje vybraných podnikatelských subjektů na jeho činnost. Práce obsahuje dotazníkové šetření mezi spotřebiteli a řízené hloubkové rozhovory s podnikatelskými subjekty a dozorovými orgány. Dotazníkové šetření potvrzuje nebo vyvrací stanovené hypotézy. Řízené hloubkové rozhovory s vybranými kontrolními orgány jsou zaměřené na kontrolní činnost těchto subjektů. A řízené hloubkové rozhovory s podnikatelskými subjekty jsou zaměřené na zjištění jejich názoru a postoje ke kontrolním orgánům a zjištění předmětu a průběhu uskutečněné kontroly od vybraných dozorových orgánů. V práci jsou dále uvedeny návrhy, jak by mohly vybrané dozorové orgány zhodnotit svou práci u spotřebitelů. Změny se týkající hlavně informování spotřebitelů o vhodných a nevhodných provozovnách.
Control activity of selected supervisory authorities operating in the field of consumer protection
Keywords: ochrana spotřebitele; kontrolní činnost; dozorové orgány; Česká obchodní inspekce; Státní zemědělská a potravinářská inspekce; Hygienická stanice; consumer protection; control activities; supervisory authorities; Czech trade Inspection Authority; Czech Agriculture and Food Inspection Authority; Public Health Authority