Dobrovolnický program ve Fakultní nemocnici Plzeň - Řezáčová, Jana (Jihočeská univerzita, 2019)
Cílem práce je popis základních principů dobrovolnictví a specifický charakter dobrovolnického programu ve Fakultní nemocnici Plzeň. Ohledně dobrovolnictví jako fenoménu se zaměřím na jeho současnost i historický kontext. Nedílnou součástí je také motivace a požadavky na dobrovolníka ve vztahu k jeho osobnosti. Praktická část bakalářské práce bude realizována pomocí kvalitativního typu výzkumu. Cílem výzkumného šetření bude zjistit, co lidi motivuje k dobrovolnické činnosti v náročném prostředí Fakultní nemocnice Plzeň. Z rozhovorů budou poté vypracována doporučení pro zlepšení činnosti s dobrovolníky v tomto zdravotnickém zařízení.
Volunteer Program in University Hospital Pilsen
Keywords: dobrovolník; dobrovolnictví ve Fakultní nemocnici Plzeň; motivace k výkonu dobrovolnictví ve Fakultní nemocnici Plzeň; volunteer; volunteering in University Hospital in Pilsen; motivation to exercise volunteering in the University Hospital Pilsen