Řízení lidských zdrojů v bankovním sektoru - Pokorná, Aneta (Jihočeská univerzita, 2020)
Cílem diplomové práce je analyzovat řízení lidských zdrojů v bankovním sektoru a navrhnout možné způsoby zlepšení. Pomocí odborné literatury je v teoretické části práce popsaný proces řízení lidských zdrojů. Praktická část obsahuje kvantitativní explorace za pomocí výzkumné metody dotazování. Podstatou tohoto dotazování bylo získat informace o bankách a jejich způsobu řízení lidských zdrojů. Na základě těchto dat proběhlo rozpoznání a zhodnocení současné situace a byly navrženy postupy pro zlepšení výběrového řízení na pozici bankéře.
Human resource management in bank sector
Keywords: řízení lidských zdrojů; personální oddělení; plánování personálu; péče o zaměstnance; kvalifikovaní zaměstnanci; human resources management; personnel department; staff planning; care of staffers; skilled staffers