Využití univerálního modulu LabJackTM pro podporu výuky fyziky - Přibyl, Vojtěch (Jihočeská univerzita, 2012)
Tato diplomová práce se zabývá využitím univerzálního modulu LabJack U3-HVTM při podpoře výuky fyziky. Diplomová práce popisuje univerzální modul LabJack U3-HVTM a postup vyhodnocení měřené veličiny na obrazovce počítače pomocí programu eSimLab. Ke všem fyzikálním úlohám je popsána cesta signálu měřícím řetězcem od vyvinutého senzoru až po vyhodnocení signálu v počítači. V práci je detailně popsána funkce vyvinutých převodníků fyzikálních veličin, jsou uvedena schémata včetně desek plošných spojů a seznamu součástek. Součástí práce jsou též navržené fyzikální úlohy pro sledování atmosférického tlaku, teploty, směru větru, délky slunečního svitu a úloha měření signálu na optickém vysílači s využitím vyvinutých senzorů a univerzálního modulu LabJack U3-HVTM.
Application versatile module LabJackTM in education of physics
Keywords: LabJack; podpora výuky fyziky; senzor; atmosférický tlak; teplota; směr větru; délka slunečního svitu; optický vysílač; optický přijímač; LabJack; support for physics lessons; sensor; atmospheric pressure; temperature; wind direction; sunshine duration; optical transmitter; optical receiver