Specifika řešení KPÚ v oblastech se zvýšenou přírodovědeckou hodnotou - Patková, Michaela (Jihočeská univerzita, 2007)
Teoretická část zahrnuje již publikované odborné texty a články z oblasti pozemkových úprav, životního prostředí a ochrany krajiny. V praktické části je uvedena charakteristika zájmového území, jsou provedeny změny v lokálním ÚSES a navrženy nové prvky ÚSES. ÚSES je znázorněn na mapách vypracovaných v počítačovém programu ArcGIS. Je vymezena kostra ekologické stability na základě vlastního průzkumu území, a je také zpracována do mapy v ArcGIS. Do práce jsou zahrnuta i opatření na ZPF, která jsou navržena na základě BPEJ.
Specifics in the solution of the land adjustment project in areas with the enhanced natural value
Keywords: pozemková úprava; ekologická stabilita; ÚSES; NATURA 2000; krajina; BPEJ; infiltrační zranitelnost; land adjustment; ecological stability; ÚSES; NATURA 2000; landscape; BPEJ; gathering vulnerableness