Automatizované zpracování účetních dat - současná situace a trendy - Vančatová, Petra (Jihočeská univerzita, 2022)
Tato práce se zabývá moderními trendy souvisejícími s automatizací v oblasti účetnictví. Cílem této práce je nejprve zmapovat a popsat vybrané procesy a činnosti vykonávané zejména ve finančním modulu programu SAP v nově zřízeném účetním oddělení, se zaměřením zejména na procesy s prvky automatizace. Následně byla provedena komparace současného stavu oproti poznatkům o moderních technologiích získaných v teoretickém základu této práce. Výstupem jsou navržená doporučení, která reflektují moderní trendy a jejichž aplikace přispěje k vyšší efektivitě operací a k nižší náročnosti z hlediska lidské práce a času.
Automated processing of accounting data - current situation and trends
Keywords: účetní program; SAP; ERP; účetnictví; finanční modul; účetní operace; zpracování dat; automatizace; accounting program; SAP; ERP; accountancy; financial module; accounting operations; data processing; automation