Komparace nabídky služeb cestovního ruchu ve zvolených městech (Třeboň, Vodňany) a její přínos pro místní rozvoj - Paďourková, Ivana (Jihočeská univerzita, 2011)
Hlavním cílem práce bylo provést komparaci nabídkové strany cestovního ruchu ve zvolených městech (Třeboň, Vodňany). Po prostudování odborné literatury byla provedena situační analýza, která vedla ke zjištění nabídky cestovního ruchu v těchto městech. V další části práce bylo provedeno terénní šetření ve městě Třeboň, které bylo zvoleno jako město s pestřejší nabídkou služeb cestovního ruchu. V rámci vyhodnocení terénního šetření a na základě zjištěných výsledků byly stanoveny návrhy ke zlepšení stávající situace ve městě a byl také navržen produktový balíček. Cílem balíčku je především rozšíření stávající nabídky destinace, zvýšení její atraktivity a prodloužení pobytu návštěvníků v této destinaci. Balíček nabízí také cenové zvýhodnění pro studenty.
Comparison of the supply of tourism in selected cities (Třeboň,Vodňany) and its contribution to local development
Keywords: cestovní ruch; multiplikační efekt cestovního ruchu; služby v cestovním ruchu; marketingový výzkum; situační analýza; terénní šetření; produktový balíček; Třeboňsko; tourism; multiplier effect of tourism; tourism services; marketing research; situation analysis; field investigation; package of tourism services; Trebon region