Kriminalita a delikvence žáků středních škol a jejich prevence - Martíšková, Pavla (Jihočeská univerzita, 2017)
Tématem bakalářské práce je Kriminalita a delikvence žáků na středních školách a jejich prevence. Bakalářská práce se dělí na část teoretickou a část praktickou. V teoretické části jsou vymezeny a popsány základní pojmy týkající se problematiky kriminality a delikvence. Dále se tato práce zabývá prevencí patologického chování studentů na středních školách. V praktické části je pomocí dotazníkového šetření zjišťován pohled dotazovaných respondentů na otázky týkající se oblasti kriminality a delikvence studentů středních škol, dále zjištění, zda má dlouhodobá a soustavná prevence vliv na vývoj mládeže v oblasti znalostí a návyků při dodržování a respektování zásad bezpečného chování.
Juvenile crime and delinquency at secondary school and its prevention