Vybrané místní akční skupiny působící na území Plzeňského kraje a jejich role při rozvoji venkova - Roubalová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2020)
Bakalářská práce se zabývá činností dvou vybraných místních akčních skupin na území Plzeňského kraje. Definuje základní pojmy spojené s místními akčními skupinami a zabývá se fungováním těchto skupin, které jsou nedílnou součástí rozvoje venkova. Pro vybrané skupiny je v práci vytvořena charakteristika, která je doplněna SWOT analýzou a analýzou párového srovnávání, podle níž je pro místní akční skupiny navržena strategie rozvoje území. Dále je na základě dostupných informací analyzováno čerpání místních akčních skupin, a to zejména v programovém období 2014-2020. Cílem je tyto místní akční skupiny mezi sebou porovnat a zjistit, jaké jsou mezi nimi rozdíly, dále zhodnotit přínos jejich fungování pro venkovské oblasti.
Selected Local Action Groups in Pilsen Region as an Rural Development Actors
Keywords: místní akční skupina; LEADER; Strategie komunitně vedeného místního rozvoje; programové období 2014-2020; Evropská unie; fondy EU; dotace; rozvoj venkova; local action group; LEADER; Community-led local development; the programming period 2014-2020; European Union; EU funding; subsidies; rural development